Analytisch Therapeut en JI Dieptepsycholoog® Arnold Smit MSc

Over Arnold Smit

Een opleiding tot Coach was de opstap voor mij om te komen tot wie ik nu ben. Tijdens de opleiding tot coach kwam ik erachter dat coachen mij gedeeltelijk voldoening gaf. Met het vragen naar de belevingswereld van de innerlijke mens liep ik regelmatig tegen de blokkades aan van mijzelf en de coachee. Het lukte maar niet om te ontdekken wat er nu werkelijk aan de hand was. Ik weet nu dat door weerstanden en overlevingsmechanismen van mijzelf en de coachee de diepere lagen hierdoor niet kunnen worden bereikt. Het doorkruisen en overwinnen van deze weerstanden en overlevingsmechanismen zijn nodig om het probleem bij zijn oorsprong aan te pakken.

Doordat ik mij verder ben gaan oriënteren kwam ik terecht bij de opleiding tot Jungiaans Analytisch Therapeut, Dieptepsycholoog. Om mijzelf verder te kunnen ontplooien, wist ik dat deze opleiding mij verder zou helpen.

Nu nog steeds ontdek ik steeds meer wat werkelijk bij mij past. Wat maakt dat ik doe zoals ik doe en hoe ik nu werkelijk in elkaar zit. Maar ook dat het steeds verandert en dat niets vast staat. Dit geeft mij de ruimte en mogelijkheid om makkelijker om te gaan met wat er gedurende de dag plaatsvindt en verandert.

Vanuit deze ontstane innerlijke ruimte heb ik de mogelijkheid mogen ontwikkelen om hierin niet alleen naar mijzelf milder te worden maar om ook jou te kunnen helpen om te worden tot wie jij bent.

Arnold Smit Malden en Nijmegen

Arnold Smit MSc

Volg mij op Social Media

Jungiaans Analytisch Therapeut

De Analytisch Therapeut wordt vertrouwd gemaakt met de principes van de dieptepsychologische theorieën en met de nieuwste inzichten op dit gebied. Studenten krijgen gedegen kennis van principes in de psychiatrie en psychologie, vergelijkingen tussen de diverse stromingen in de psychologie, de algemene en methode-specifieke psychopathologie, diagnostische methoden zoals de DSM-classificatie en de C.O.M.®-diagnostiek, gedragsmatige methodieken, medische pathologie en psychofarmaca, het verloop van ziekten, behandelingstrategieën en methodologie.

Traumabehandelaar (PTSS)

Als traumabehandelaar wordt gewerkt met de R.A.P.P.® Dit om inzicht te krijgen in de persoonlijkheidsstructuur van de client en daarbij met gesprekstherapie om de cliënt inzichten te laten verwerven en stabiliteit te creëren.

Om het trauma te behandelen heeft traumabehandelaar diverse compententies eigen gemaakt, zoals o.a. actieve imaginatie en daar waar nodig hypnose. Hypnose wordt enkel gebruikt om een sterkere focus bij de traumabehandeling te verkrijgen en een meer waarheidsgetrouwe herinnering op te roepen.

Opleidingen & registraties

Integraal Counselor bij Trauma

2023, Integraal Counselor bij Trauma. Gevolgd aan het SPSO te Huis ter Heide.

Ericksoniaans Hypnotherapeut

2023, Jaaropleiding Erosoniaanse hypnotherapie. Gevolgd aan het Mindspring te Utrecht.

Training Post Traumatische Stressstoornissen

2023, Training PTSS. Gevolgd aan het BiVT te Beverwijk.

Ericksoniaans Hypnotherapeut

2023, Jaaropleiding Erosoniaanse hypnotherapie. Gevolgd aan het Mindspring te Utrecht.

Trauma behandelaar (PTSS)

2018, Traumabehandelaar (PTSS). Gevolgd aan het Jungiaans Instituut te Nijmegen.

JI Dieptepsycholoog®

2017, JI Dieptepsycholoog®. Na afronding van de Master in Psychosociale gezondheidswetenschappen aan het Jungiaans Instituut te Nijmegen.

Jungiaans Analytisch Therapeut

2016, Jungiaans Analytisch Therapeut. Een 5-jarige opleiding gevolgd aan het Jungiaans Instituut te Nijmegen.

Coach

2011, Coach. Een 1-jarige opleiding gevolgd aan het Europees Instituut te Driebergen

Hoe klanten mij ervaren

Tijdens het intake gesprek voelde ik mij direct op mijn gemak.

De rustige manier waarop hij de werkwijze uitlegt en zijn vriendelijke uitstraling gaven mij een gevoel van vertrouwen. Er zijn geen foute of goede antwoorden.

Hij laat iemand in zijn waarde en geeft ook geen oordeel over de voorgeschiedenis.
Door de persoon zelf te laten praten ontstaat er een zelfreflectie over hoe de persoon zelf in het leven staat en hoe andere personen daarop kunnen reageren.
Hierbij stond bij mij centraal of er voor mij herkenningspunten waren met name uit mijn jeugd en de omgang met mijn ouders.
Hij blijft constant bij de les door ervoor te waken dat de persoon niet afwijkt van het behandelprogramma.

Bij mij heeft het ertoe geleid dat ik meer inzicht heb gekregen in de gevolgen van mijn handelingen.
Ik heb onze gesprekken, ondanks dat het soms zwaar was, als zeer positief ervaren.

B.d.W. te Malden

Toen ik bij Pimander begon zat ik in een diepe put met geen idee hoe ik daar uit moest komen.

Door de gesprekken die er met mij gevoerd zijn en het induiken op de diepere gevoelens die er speelden kwam hier verandering in.
Het was niet altijd even makkelijk en in het begin was het zeker nog wennen aan de diepgang, maar ik kan nu met volle overtuiging zeggen dat ik zeer blij ben dat ik dit gedaan heb.

Ik ken mezelf nu beter dan ooit en heb het gereedschap om zelf verder te kunnen.

Florin Hol

Wat ik zo fijn vond aan de gesprekken:

Ik praatte voornamelijk en Arnold luisterde en stelde goede vragen. Hiermee zette hij me aan het denken, hij gaf vaak een soort spiegel voor de bepaalde handelingen die ik overnam van bepaalde mensen. Hij maakte beeldend wat ik wel van andere hoorde, maar zelf niet kon plaatsen. Dus ik leerde dat ik gedragingen van bepaalde mensen overnam, maar daar mijn eigen ik van mocht gaan vormen.

Het is net of ik een kleurplaat langzaam zelf mocht inkleuren. In plaats van dat iemand dat voor mij deed, of ik de kleurplaat namaakte onbewust. Ik kan vol trots zeggen dat ik veel meer bij mijzelf gekomen ben,, ik mezelf meer accepteer en dat ik heel gelukkig ben.

Wat begon als een gesprek met de vraag:”waar wil ik heen?” Naar de vraag: “wie ben ik nu eigenlijk en wat wil ik?” Of eigenlijk beter gezegd: “wie ben ik en wie wil ik zijn?” Bedankt Arnold!

Roxana van de Camp

Wil jij samen met mij op ontdekkingstocht om te worden wie jij in wezen bent?

Een Innerlijke Wereld als Bron van Leven