Psycholoog omgeving Nijmegen

Als psycholoog in omgeving Nijmegen help ik u uw probleem bij de bron aan te pakken voor een duurzame verandering. Maak nu een afspraak!

Pimader Malden

Ik ben afgestudeerd JI Dieptepsycholoog® aan het Jungiaans Instituut te Nijmegen, met een Master in psychosociale gezondheidswetenschappen en ben ik in staat te helpen met diverse problematieken.

Als Analytisch Therapeut maak ik gebruik van de principes uit dieptepsychologische theorieën en met de nieuwste inzichten. Ik heb een gedegen kennis van principes in de psychiatrie en psychologie, vergelijkingen tussen de diverse stromingen in de psychologie, de algemene en methode-specifieke psychopathologie, Maar ook van diagnostische methoden zoals de DSM-classificatie en de C.O.M.®-diagnostiek. Daarbij heb ik inzicht in gedragsmatige methodieken, medische pathologie en psychofarmaca, het verloop van ziekten en behandelingstrategieën en methodologie.

psycholoog malden

Tijdens het intake gesprek voelde ik mij direct op mijn gemak.

De rustige manier waarop hij de werkwijze uitlegt en zijn vriendelijke uitstraling gaven mij een gevoel van vertrouwen. Er zijn geen foute of goede antwoorden.

Hij laat iemand in zijn waarde en geeft ook geen oordeel over de voorgeschiedenis.
Door de persoon zelf te laten praten ontstaat er een zelfreflectie over hoe de persoon zelf in het leven staat en hoe andere personen daarop kunnen reageren.
Hierbij stond bij mij centraal of er voor mij herkenningspunten waren met name uit mijn jeugd en de omgang met mijn ouders.
Hij blijft constant bij de les door ervoor te waken dat de persoon niet afwijkt van het behandelprogramma.

Bij mij heeft het ertoe geleid dat ik meer inzicht heb gekregen in de gevolgen van mijn handelingen.
Ik heb onze gesprekken, ondanks dat het soms zwaar was, als zeer positief ervaren.

B. de Waal

Toen ik bij Pimander begon zat ik in een diepe put met geen idee hoe ik daar uit moest komen.

Door de gesprekken die er met mij gevoerd zijn en het induiken op de diepere gevoelens die er speelden kwam hier verandering in.
Het was niet altijd even makkelijk en in het begin was het zeker nog wennen aan de diepgang, maar ik kan nu met volle overtuiging zeggen dat ik zeer blij ben dat ik dit gedaan heb.

Ik ken mezelf nu beter dan ooit en heb het gereedschap om zelf verder te kunnen.

Florian Hol

Analytische Therapie

Als psycholoog uit omgeving Nijmegen werk ik vanuit de analytische psyhcologie mede met het C.O.M. en R.A.P.P.  als ondersteunende middellen. De laatste geven mij inzicht in de problematieken die spelen zodat er sneller naar de oorzaak kan worden gegaan om daar het probleem aan te pakken.

Aangezien zielsprocessen van wezenlijk belang zijn hierbij, is het noodzakelijk om inzicht te krijgen in symboliek, werken met dromen, tekeningen en actieve imaginaties, kosmologie, principes als mannelijk en vrouwelijk, religie, filosofie en spiritualiteit, mythologie, alchemie, lichaamsbewustzijn en meer. De basis van de Analytische Therapie, een vorm van dieptepsychologie, ligt bij Carl Gustav Jung. Hij stelde dat ieder mens wil worden wie hij of zij in wezen is. Hij noemde dit het Individuatie proces. Om mensen te helpen met dit te verwezenlijken wordt onder andere gebruikt gemaakt van Active Imaginatie, Tekeningen en dromen. Ook andere vormen kunnen worden ingezet ter ondersteuning van de therapie.

Daar de dieptepsychologie de mogelijkheid biedt om de onderliggende oorzaak van ‘negatieve’ manifestaties bij de mens te behandelen, kan de behandeling een duurzaam effect hebben. Er zal worden gewerkt aan inzicht, verwerking en integratie, zodat storende symptomen, gevoelens en gedragingen verdwijnen. 

N

Vergoeding

De CZ-groep en VGZ-groep vergoeden deze vorm van therapie vanuit de aanvullende verzekering uit de Alternatieve Geneeswijzen. Er wordt een deel van de sessie vergoed tot een bepaald totaalbedrag afhankelijk van het door u gekozen aanvullende pakket. Check voor de zekerheid uw verzekering, wellicht vergoeden zij ook. Op de facturen staan de benodigde gevens die nodig zijn voor de vergoeding van uw zorgverzekeraar.

Prijzen psycholoog omgeving Nijmegen

Pimander

De Bonkelaar 16
6581 WZ Malden, Noord Brabant
Nederland
Telefoon: 06 - 406 956 22
E-mail: info@pimander.nl
URL: https://pimander.nl/
Kamer-van-Koophandelnummer: 60113154

Openingstijden:

Maandag: 08:00 – 17:00
Dinsdag: 08:00 – 17:00
Woensdag: 08:00 – 17:00
Donderdag: 08:00 – 17:00
Vrijdag: 08:00 – 17:00
Zaterdag: 08:00 – 17:00
Zondag: gesloten

De dieptepsychologie die ik bij Arnold heb gevolgd heeft me goed gedaan en me veel gebracht.

Ik had mezelf aangeleerd mijn gevoel zo ver mogelijk weg te stoppen en van onderwerp te veranderen als iets me raakte. Het heeft Arnold veel geduld, kundigheid en moeite gekost om naar boven te krijgen wat er zich allemaal in mijn onderbewuste afspeelde en hoe me dat belemmerde. Het was vaak best confronterend. Vervolgens heeft hij me handvatten geboden om zo goed mogelijk met deze inzichten om te gaan. Omdat ze uit mezelf zijn gekomen en niet uit de theorie van de psychologie, merk ik dat het goed beklijft.

Arnold heeft me altijd op een prettige, respectvolle en eerlijke manier begeleid. Ik ben hem daar dankbaar voor.

Gemma Gugelot te Nijmegen

Een jaar lang hebben we nagenoeg wekelijks met elkaar gesproken. Na veel eerdere behandelingen na langdurig ziekte en veel zware dingen die op mijn pad kwamen, wist ik echt niet meer wat mij nog zou kunnen helpen. Wel duidelijk was wat ik graag zou willen. Weer genieten van het leven, een soort van zingeving, met daarbij alle ups en downs die bij leven horen, maar ook de kracht in mezelf terug vinden om ermee om te gaan. Onze gesprekken gingen diep en waren zowel zwaar, als ook genieten. Continu bracht je me terug bij mezelf. Wie ben ik, waarom denk ik zoals ik denk, waarom was gedrag van vroeger toen wel functioneel maar nu niet meer. Het heeft ervoor gezorgd dat ik andere keuzes heb gemaakt, niet eenvoudig, maar helpend. Ik kan nu na een jaar zeggen dat ik het leven weer waardevol vind.

Dank voor je hulp.

Mw. A.K. 57 jaar

Arts

Psycholoog omgeving Nijmegen

Neem via het onderstaande formulier contact op om de mogelijkheden te bespreken voor een afspraak met een psycholoog in omgeving Nijmegen.

4 + 12 =

We gaan zorgvuldig met jouw gegevens om, zoals vermeld in ons privacybeleid.